Karibou

Systeembeheer

Wat uw situatie ook is, Karibou kan onder alle omstandigheden een onderhoudspakket op maat leveren. Alle grote besturingssystemen worden ondersteunt.

Managed antivirus

Bij de meeste kleinere bedrijven wordt gebruik gemaakt van losse antiviruspakketten op de workstations en servers. Dit zorgt op zich voor redelijke bescherming, maar maakt het lastig om een overzicht te krijgen van de status van alle systemen. Hiervoor moeten alle systemen een voor een nagelopen worden.

Met een managed antivirus oplossing van Karibou is dit verleden tijd. Alle systemen melden continu de status en eventuele dreigingen aan een centraal systeem. Vanuit dit systeem kan eenvoudig een overzicht van alle systemen gegenereerd worden. Daarnaast zorgt dit systeem ervoor dat de virusdefinities op alle systemen up-to-date blijven.

Patch management

Het niet up-to-date houden van applicaties en besturingssystemen verhoogt de kans op virussen en inbraak aanzienlijk. Met een groot aantal applicaties kan het echter een nachtmerrie zijn om dit allemaal in de gaten te houden. Het is echter wel de eenvoudigste manier om uw veiligheid te waarborgen.

Karibou kan al uw systemen monitoren en ingrijpen zodra er nieuwe updates beschikbaar zijn. Als het daarbij om updates gaat die mogelijk een grote impact hebben, dan zal eerst contact met u opgenomen worden.

Licentiebeheer

Tegenwoordig zijn de meeste commerciële softwarepakketten beveiligd met een licentiesleutel of een licentiebestand. In de praktijk worden deze gegevens vaak bij het desbetreffende softwarepakket opgeslagen. Ze zijn daarbij vaak niet beveiligd en het is ook niet eenvoudig om overzicht van alle licenties te verkrijgen.

Met het licentiebeheersysteem van Karibou worden al uw licenties centraal beheerd. De licenties zijn daarbij beter beveiligd en het is mogelijk om een duidelijk overzicht te krijgen van de aangeschafte licenties.

Abonnement

Wanneer u behoefte heeft aan een beperkt aantal dagen systeembeheer per maand, dan kunt u een abonnement afsluiten. Een abonnement geeft u recht op een zelf te kiezen aantal dagen of dagdelen systeembeheer per maand. In overleg kunnen er in een maand meer of minder dagdelen aan systeembeheer besteedt worden. Met een abonnement bespaard u 10% op het normale uurtarief.

Losse uren

Ook zonder abonnement kunt u Karibou inschakelen om uw IT-problemen op te lossen. Dit gaat dan op uurbasis en tegen het normale tarief.

Cloud

Als u en uw personeel veel buiten de deur zijn kan het interessant zijn gebruik te maken van de cloud. Uw systemen en data zijn op die manier overal via internet te bereiken. Dit betekent wel dat uw data door een externe partij beheerd wordt.

Karibou kan voor u kijken of het zinvol is om gebruik te gaan maken van de cloud, of dat er ook andere mogelijkheden zijn. In het geval van een overstap op de cloud kan Karibou dit in het geheel voor u verzorgen.

Netwerk­infrastructuur

Een verkeerd opgezette netwerkinfrastructuur kan ervoor zorgen dat interne systemen via het internet benaderbaar zijn. Dit maakt het voor kwaadwillenden relatief eenvoudig om in te breken in uw netwerk. Daarnaast kan het zo zijn dat interne systemen niet goed geisoleerd zijn. Het kan daardoor mogelijk zijn dat bezoekers en personeel toegang hebben tot systemen die eigenlijk afgescherm zouden moeten zijn.

Heeft u de netwerkinfrastructuur recentelijk veranderd, of wilt u weten hoe de huidige infrastructuur verbeterd kan worden? Karibou kan een analyse van uw netwerkinfrastructuur uitvoeren en eventuele verbeterpunten aanbevelen. Indien er geen verbeterpunten gevonden worden kost het u ook niks.

Virtualisatie

De hardware is tegenwoordig dusdanig krachtig dat het haast zonde is om er maar 1 taak mee uit te voeren. Door midddel van virtualisatie is het mogelijk om de beschikbare hardware efficiënter te benutten. Er kunnen dan meerdere taken tegelijk uitgevoerd worden. Ook is het mogelijk om met eenvoudigere werkstations toch al het benodigde werk uit te voeren. Het werkstation maakt dan verbinding met een virtuele machine die draait op een virtualisatieserver. De rekenkracht komt dan bij de server vandaan, waardoor het werkstation alleen verantwoordelijk is voor het weergeven van het scherm en het doorvoeren va de invoer.

Naast servervirtualisatie is het ook nog mogelijk om alleen een desktop te virtualiseren. Het is dan bijvoorbeeld mogelijk om op Windows-machine gebruik te maken van andere besturingssystemen, zoals Linux. Ook is het mogelijk om virtuele machines op te zetten voor specifieke taken, zoals het ontwikkelen van software. Deze virtuele machines bevatten dan alle benodigdheden om de desbetreffende taak uit te kunnen voeren. Het is daardoor eenvoudig om op meerdere werkstations dezelfde omgeving te gebruiken.

Karibou kan van A tot Z adviseren op het gebied van virtualisatie. Van de benodigde hardware tot het opzetten van de virtuele machines.