Karibou

Advies

Karibou kan u op het gebied van systeembeheer op alle vlakken adviseren. Hieronder een overzicht van de meest voorkomende onderdelen.

Netwerk­infrastructuur

Een verkeerd opgezette netwerkinfrastructuur kan ervoor zorgen dat interne systemen via het internet benaderbaar zijn. Dit maakt het voor kwaadwillenden relatief eenvoudig om in te breken in uw netwerk. Daarnaast kan het zo zijn dat interne systemen niet goed geisoleerd zijn. Het kan daardoor mogelijk zijn dat bezoekers en personeel toegang hebben tot systemen die eigenlijk afgescherm zouden moeten zijn.

Heeft u de netwerkinfrastructuur recentelijk veranderd, of wilt u weten hoe de huidige infrastructuur verbeterd kan worden? Karibou kan een analyse van uw netwerkinfrastructuur uitvoeren en eventuele verbeterpunten aanbevelen. Indien er geen verbeterpunten gevonden worden kost het u ook niks.

Virtualisatie

De hardware is tegenwoordig dusdanig krachtig dat het haast zonde is om er maar 1 taak mee uit te voeren. Door midddel van virtualisatie is het mogelijk om de beschikbare hardware efficiënter te benutten. Er kunnen dan meerdere taken tegelijk uitgevoerd worden. Ook is het mogelijk om met eenvoudigere werkstations toch al het benodigde werk uit te voeren. Het werkstation maakt dan verbinding met een virtuele machine die draait op een virtualisatieserver. De rekenkracht komt dan bij de server vandaan, waardoor het werkstation alleen verantwoordelijk is voor het weergeven van het scherm en het doorvoeren va de invoer.

Naast servervirtualisatie is het ook nog mogelijk om alleen een desktop te virtualiseren. Het is dan bijvoorbeeld mogelijk om op Windows-machine gebruik te maken van andere besturingssystemen, zoals Linux. Ook is het mogelijk om virtuele machines op te zetten voor specifieke taken, zoals het ontwikkelen van software. Deze virtuele machines bevatten dan alle benodigdheden om de desbetreffende taak uit te kunnen voeren. Het is daardoor eenvoudig om op meerdere werkstations dezelfde omgeving te gebruiken.

Karibou kan van A tot Z adviseren op het gebied van virtualisatie. Van de benodigde hardware tot het opzetten van de virtuele machines.